Kombi Seçimi Püf Noktalarını Öğrenin, Tasarruf Sağlayın!

Gelen doğal gaz faturalarından, kombi bakım ücretlerinden dert yanmamak için önlemi baştan almalı ve kombi seçimi konusunda hassas davranmalısınız. Kombinin teknik özelliklerinin yanında, kombiyi kullanacağınız alanın metrekaresi, baktığı cephe, kombiyi kullanacağınız alanın tipi, kombiyi aldığınız markanın bakım servisi gibi faktörler de kombi seçimi konusunda dikkat etmeniz gereken kriterler.

Hangi tip kombiyi seçmelisiniz? 

Eğer çok araştırma yaparsanız bu kısmın kafanızı çok karıştıracağını fark edeceksiniz. Ama olay oldukça basit. Bacalarına göre iki çeşit kombi var. Bacalı ve hermetik kombiler. Bacalı kombiler havayı bulundukları ortamdan doğruca alıp dışarıya da aynı yöntemle verdikleri için tehlikeli durum oluşturma riskleri daha fazladır. Bu yüzden de kombi seçimi yapılırken bacalı kombi seçiminde havalandırma ve kurulum standartlarına çok dikkat edilmelidir. Hermetik kombiler ise ortam havasını kullanmadıkları için özel havalandırma yapılması gerekmez bu yüzden de daha az risklidirler ve zehirlenme olayları bu tip kombilerde daha az olur. Yani diyebiliriz ki kombi seçiminde hermetik kombiler bacalı kombilerden daha popüler.

Kombi seçimi konusunda hangisi daha iyi? Yoğuşmalı kombi mi, konvansiyonel kombi mi?

Yine  kafa karıştırmadan kısa bir özet geçmek gerekirse konvansiyonel kombiler ısıtma için kullandıkları enerjiyi atık halinde dışarıya atarlar. Yoğuşmalı kombiler ise atmosfere attıkları su buharını yoğunlaştırarak sıvıya dönüştürürler ve daha sonra buradan elde ettikleri enerjiyi tekrar kullanırlar. Kısacası evinize ve cebinize dost bir kombi seçimi yapmak istiyorsanız yoğuşmalı kombi çok daha avantajlı duruyor.

Alarko-Servisi
Kombi seçimi Alarko servisi

Evinizin yapısı kombi seçiminizi nasıl etkiler?

Radyatör seçimi ve sahip olan radyatöre göre kombi seçimi yapmak oldukça önemli. Genel olarak, konvansiyonel cihazları için 75-80 derecelerde çalışacak şekilde yapılan tesisat kurulumları, yoğuşmalı kombiler için 30 ile 40 arasında değişen daha düşük sıcaklıklar için yapılır. Bu nedenle, radyatör uzunluğunuz arttıkça, kullandığınız ısınma sisteminden alacağınız verim de artar.
Bina alanı da özellikle kombi kapasitesi konusunda dikkat etmeniz gereken bir nokta. Eğer büyük bir evde yaşıyorsanız kombi kapasitesi daha fazla olan bir kombiyi seçmelisiniz.

Son ve en önemli hususlardan biri de kombi bakım servisi iyi olan bir markayı seçmek!

Biz Alarko kombi servisi olarak uzun yıllardır İstanbul’un tüm ilçelerinde faliyet göstermekteyiz. Alarko kombilerinizin bakımı için 7/24 bizlere ulaşabilir, tecrübeli personellerimizle garantili bir şekilde hizmet alabilirsiniz. Ayrıca kombi arızalarınızda değiştiren tüm parçalar firmamızın garanti kapsamındadır. Değiştiren parçadan dolayı tekrarlayan bir sorununuz olduğu zaman değiştirilecek yeni yedek parçadan ve servisten kesinlikle ücret alınmaz.

Kombi seçimi Alarko kombi bakım servisi
Kombi seçimi Alarko kombi bakım servisi

Cebinize ve evinize dost kombi seçimi için bildiklerimizi sizin için toparladık. Yeni yazılarımız için takipte kalın.